informatie tuinen

De ecologische tuin

 

Ecologische tuinen zijn tuinen met veel bloeiende, inheemse planten die veel dierenleven aantrekken. Bijen en vlinders, maar ook kikkers, egels en zelfs salamanders. Zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen, zakken potgrond enzovoort.

Advies op maat

tuinadvies

Het geheim van een mooie tuin is eenvoudig: Kies planten die passen. Planten die niet alleen mooi zijn, maar het ook goed zullen doen in de omstandigheden van uw tuin. De grondsoort, afwatering, hoeveelheid zonlicht, beschut of open terrein: het zijn allemaal facetten waar ik als ecologisch hovenier rekening mee houd. Meestal adviseer ik sterke, vaak inheemse  planten die mooi bloeien en met elkaar een goed evenwicht creëren. Dit is gezond voor de tuin en voor u fijn om te zien en te beleven. Het is bovendien goedkoper doordat u niet voortdurend nieuwe planten, mest en andere zaken hoeft te kopen.

Ontwerp & aanleg

ontwerp en aanleg tuinen

Vanaf het eerste begin nodig ik u van harte uit om mee te denken en te werken. Het is tenslotte uw tuin en zo leert u vanzelf allerlei zaken die u zullen helpen bij het onderhoud. Uw wensen geven sowieso de doorslag in het ontwerp. We beginnen dan ook met in kaart te brengen wat u wilt met uw tuin. Wilt u een zitplek in de schaduw of in de zon? Voor twee mensen of een groter gezelschap? Met een tafel of zonder? Misschien wilt u meerdere plekjes? Weet u op welke tijdstippen u zon of schaduw heeft op verschillende plekken? Wilt u veel bezig zijn met uw tuin of liever zo min mogelijk? Wilt u een grasveld en zo ja, waarom eigenlijk? Ook zal ik goed kijken naar de mogelijkheden die uw tuin biedt, zodat het ontwerp ook echt zal werken.

Vijvers, schuren etc.

tuinontwerp

Planten zijn het belangrijkste ingrediënt van een fijne tuin. Maar een tuin is meestal niet af zonder bestrating, een schuur, pergola, speeltoestel, of vijver. Het aanleggen en bouwen van deze onderdelen neem ik ook voor mijn rekening. Dit zorgt er voor, dat alles met elkaar in balans is en 1 geheel vormt.

Uw tuin onderhouden

stipa gigantea 600

Ik heb geregeld opdrachtgevers die nog weinig ervaring hebben met het onderhouden van een tuin. De meeste mensen hebben het meeste plezier van hun tuin wanneer ze deze zelf onderhouden: helemaal of gedeeltelijk. Omdat het mijn uitgangspunt is u zo veel mogelijk van uw tuin te laten genieten, leer ik u graag hoe u zelf uw tuin kunt onderhouden. Dat is dan ook de reden dat ik u uitnodig om mee te werken bij het ontwerpen en aanleggen van de tuin. In ieder geval zo veel mogelijk.

Heeft u inspiratie nodig? Of wilt u een idee van de kosten? Via de knop vind u tuinen die ik heb ontworpen en/of aangelegd.